Мій досвід облаштування садових доріжок

Главная Форумы Форум — Твоя Газета Мій досвід облаштування садових доріжок

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Автор
    Записи
    Ingri
    Участник

Була в мене якось така історія

Ingri
    Участник

Минулого року я вирішив самостійно залити доріжки біля будинку та вимостити майданчик під альтанку, бо ходити по болоту після кожного дощу вже просто набридло. Основна проблема полягала в тому, що ґрунт у нас дуже рухливий, і звичайні бетонні плити, які робив мій батько років п’ятнадцять тому, за кілька сезонів просто повідпадали або розтріскалися на шматки через сезонне промерзання. Я довго вагався, чи наймати бригаду зі своїм обладнанням, чи робити все сам, але ціни на послуги майстрів кусалися, тому вирішив заглибитися в тему якісних добавок до розчину. Перебрав купу варіантів пластифікаторів і зупинився на тому, що для вуличних покриттів найкраще підходить саме поліпропіленова фібра для бетону https://fibermix.ua/ua/polymer-fiber яку замовляв напряму у компанії FiberMix за порадою знайомого виконроба. Мені сподобалося, що волокна розчиняються в масі рівномірно і не збиваються в грудки, якщо дотримуватися базових інструкцій, тому розчин залишається пластичним і зручним у роботі. Окремо виручило те, що при формуванні країв доріжок бетон не кришився і добре тримав форму, а після зимівлі та сильних морозів жодна плита не лопнула і не дала усадочних тріщин. Підсумовуючи свій маленький будівельний експеримент, можу сказати, що для домашнього майстра це виявилося найпрактичнішим рішенням, яке повністю виправдало мої сподівання щодо міцності та довговічності.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.